Voor professionals die hun droom
over een eigen boek willen laten uitkomen

Wil jij ook graag een boek schrijven waarmee je jouw kennis deelt en je bedrijf op een geweldige manier op de kaart zet?
Een eigen boek opent deuren.

Maar dat boek komt er maar niet… Zonde, want als expert heb je al een boek in je hoofd.
Dan staat die collega die wel een boek schreef voor die volle zaal te praten, en zit jij ín de zaal. Dan krijgt hij de kans zijn nieuwsbrieflijst te laten groeien met een mooie aanbieding terwijl jij toekijkt. Schrijf je wel dat boek, dan help je jouw bedrijf flink vooruit.

Redenen om nú te beginnen

 • Jij wordt als expert gezien, want je hebt een boek geschreven.
 • Je deelt je waardevolle kennis op de best mogelijke manier.
 • Bij lezingen en events mag je komen spreken en zo word je zichtbaarder voor potentiële klanten.
 • Bestaande klanten hebben nóg meer vertrouwen in je expertise.
 • Je boek wordt het beste visitekaartje dat er is: ‘Vragen over dat onderwerp? Lees mijn boek!’
 • Bestaande klanten worden je marketingmedewerkers: ‘Je moet echt zijn boek lezen!’

Een boek schrijven doe je niet zomaar, dat is waar. Maar het is jammer als dat boek er niet komt om redenen die op te lossen zijn.

Twijfels

 • ‘Ik heb zoveel kennis, dat past niet allemaal in een boek.’
 • ‘Ik heb geen tijd om een boek te schrijven.’
 • ‘Ik weet niet wat ik erin moet zetten.’
 • ‘Een heel boek schrijven? Dat krijg ik nooit af.’
 • ‘Ik weet wel wat ik wil vertellen, maar hoe schrijf ik dat op?’

Deze bezwaren moeten je niet weerhouden om dat boek te gaan schrijven, om de eenvoudige reden dat je ze kunt wegnemen.

Zo komt het boek er wél

 • Door te leren te selecteren, want niet al je kennis hoeft in één boek.
 • Door te beseffen dat je altijd tijd hebt om te schrijven, want die tijd kun je maken.
 • Door je er bewust van te worden dat jij de expert bent en dus heel goed weet wat je in een boek moet zetten.
 • Door er op te vertrouwen dat je boek wel af komt, omdat je er bewust tijd voor vrijmaakt.
 • Door te weten dat je niet heel creatief hoeft te zijn, maar dat je de regels voor het schrijven van een boek gewoon kunt leren.

Een boek voor je bedrijf

Met mijn programma ‘Een boek voor je bedrijf’ help ik je dat te doen wat nodig is om je boek te schrijven.
Dan komt dat boek er zeker en sta jij straks voor die zaal.

“Janin helpt je met schema’s, geeft eerlijke feedback en helpt je het boek te schrijven dat jij zelf wilt.” Ralph Mooijekind van Videodepartment

Resultaat

 • Je boek is af en je droom is uitgekomen!
 • Met de waardevolle kennis in je boek help je jouw lezers enorm.
 • Je bent nu zichtbaarder voor potentiële klanten.
 • Je wordt als een expert gezien binnen jouw vakgebied, want je hebt een boek geschreven.
 • Mensen zijn benieuwd naar jouw verhaal en vragen je om te komen spreken (en jij krijgt de kans om in contact te komen met potentiële klanten).
 • Jouw klanten zijn sneller overtuigd, want als ze je boek waardevol vinden, willen ze graag nog meer hulp van jou.
“Janin gaf me steeds het vertrouwen dat ik het boek kon schrijven, en nu houd ik het in mijn handen!”Karel Kolb van Loopmeesters.nl

Met het programma ‘Een boek voor je bedrijf’ ga je:

 • bepalen wat je in je boek gaat zetten;
 • al je waardevolle informatie logisch structureren;
 • leren hoe je alles opschrijft in je eigen stijl;
 • ook leren wat een goede stijl is;
 • schrijven met een persoonlijk schrijfschema;
 • leren hoe je bekende valkuilen tijdens het schrijven van een boek kunt vermijden.

Je start met 2x een dagdeel persoonlijke coaching van mij. Daarna lees ik mee en hebben we regelmatig telefonisch een coachgesprek. Samen bepalen we in hoeveel tijd je jouw boek wilt schrijven, in drie maanden tot een jaar.

Ik meld me aan

Bonussen

Je hebt jouw boek geschreven, en dan? Hoe ga je verder? Ook dat is belangrijk om te weten.
Daarom krijg je nog de volgende bonussen:

 • Je leert hoe je zelf je boek kunt redigeren en hoe anderen dat voor je kunnen doen.
 • Je leert hoe je een goede vormgever vindt en aanstuurt.
 • Je leert hoe je jouw boek uitgeeft en promoot.

Over mij

Maximaal zeven mocht ik er per keer meenemen, en altijd moest ik er een paar terugleggen. Stapels boeken heb ik als kind uit de bibliotheek gehaald. Tijdens vakanties las ik vaak de hele dag, liefst in bed.

Toen ik een studie moest kiezen, gaf mijn opa mij het beste advies ooit: ga doen wat je leuk vindt. Het maakt niet uit wat, zorg gewoon dat je er heel goed in wordt. En dat is wat ik deed: ik ging Nederlands studeren. Elke week boeken lezen en daar presentaties over geven en scripties over schrijven. Mijn opa knikte goedkeurend.

Inmiddels ben ik al bijna 20 jaar eindredacteur. Vele teksten heb ik gemaakt, gelezen en nagekeken. Voor vrouwenbladen als de Viva en Grazia, voor mannenbladen als Computer!Totaal en Discovery Magazine. En ook voor heel veel boeken maakte ik de teksten mooier.

Er kwam een moment dat ik er genoeg van had en op zoek ging naar ‘iets anders’. Ik deed een vooropleiding aan de kunstacademie. Ik heb zelfs een webshop gehad. Om erachter te komen dat ik niet zonder tekst kan. En ik dacht weer aan mijn opa: ga doen wat je leuk vindt. Het antwoord was simpel: boeken maken (en lezen), dat is wat ik het allerleukst vind.

Janin Wensink

“Janin is een geweldige meelezer.”Karel Kolb van Loopmeesters.nl

Beperkt aantal plaatsen

Het is een intensief traject, waarbij je regelmatig 1-op-1 coaching krijgt. Om die reden is het aantal plaatsen beperkt.
Wacht daarom niet te lang met beslissen!

Heb je vragen?

Ik kan me voorstellen dat je nog vragen hebt.
Meld je dan aan voor een vrijblijvend Boekgesprek om te ontdekken of het programma bij je past.

Ik wil graag een vrijblijvend boekgesprek

Voor wie?

Dit programma is geschikt voor wie:

 • eindelijk zijn droom over een eigen boek wil laten uitkomen;
 • gemotiveerd is om een aantal maanden lang tijd vrij te maken;
 • meer klanten wil trekken op een waardevolle manier;
 • zijn kennis graag wil delen;
 • al wel eens blogs of eigen siteteksten heeft geschreven.

Voor wie niet?

Het programma is niet voor je geschikt:

 • als je nooit iets zelf schrijft of hebt geschreven, bijvoorbeeld een blog;
 • als je echt geen tijd vrij kunt maken om heel regelmatig te schrijven.

Optioneel

 • Schrijfcursus vooraf

Twijfel je nog over je schrijverskwaliteit of wil je eerst daar hulp bij, dan kun je vooraf aan het programma een schrijfcursus volgen.

 • Begeleiding bij de productie

Als je boek is geschreven, moet het nog worden nagekeken op taalfouten, worden opgemaakt en geprint of gedrukt.
Ook hier kan ik je bij begeleiden.

Waar en wanneer?

Het programma start met tweemaal een dagdeel waarop je samen met mij aan je boek gaat werken. Die dag is in principe in Haarlem, maar eventueel is in overleg een andere plaats ook mogelijk. De coachingsgesprekken daarna zijn telefonisch. Je kunt op elk moment met het traject starten, mits er plaats is.

Niet goed, geld terug

Ik ben ervan overtuigd dat ik je kan helpen om je boek te schrijven, daarom bied ik een niet-goed-geld-terug-garantie. Mocht je na de eerste coachdag niet tevreden zijn, laat het aan het einde van die dag weten en dan krijg je je inschrijfgeld in zijn geheel terug.


ik meld me aan

Janin Wensink

p.s. Wacht niet te lang met beslissen! Omdat je tijdens het traject wekelijks veel persoonlijke aandacht krijgt, is het aantal plaatsen beperkt.

Klanten over het programma

Maaike de Bruijn, Bewust Zijn In Wording, schreef ‘Realiseer je droombaan in 7 stappen’

‘Janin heeft mij ontzettend goed geholpen vanuit haar rol als schrijfcoach. Ik had een idee, maar hoewel ik al jaren blogs schrijf, een boek schrijven is heel wat anders. Mijn hersenspinsels heb ik met hulp van Janin binnen een jaar kunnen omzetten in het boek ‘Realiseer je droombaan in 7 stappen’.

Er zat structuur in de aanpak: eerst bedacht ik met Janin de grote lijn en daarna spraken we regelmatig af. Voorafgaand aan de afspraak leverde ik mijn schrijfsels in en Janin voorzag mij van feedback. Ze hielp me mijn hersenspinsels te vertalen naar goedlopende teksten die op elkaar aansloten. Ik verwerkte de feedback en merkte dat ik steeds makkelijker ging schrijven. Ik weet door de schrijfcoaching nu waar ik op moet letten bij het schrijven van een compleet boek.

Mijn grootste angst was of de inhoud wel op niveau zou zijn en onderscheidend van andere boeken over een soortgelijk onderwerp. Janin gaf me vertrouwen. Ze hielp me om te gaan met mijn onzekerheden als auteur en was positief coachend. Ik raad iedereen die een boek wil schrijven een schrijfcoach aan, omdat het dan niet bij een droom blijft. Er zit voortgang in je schrijven doordat de schrijfcoachsessies een stok achter de deur zijn. Daarbij kun je alle onzekerheden die voorbijtrekken veilig ventileren. Een schrijfcoach helpt je je pad te vervolgen tot je een tastbaar boek in je handen hebt.’

Ralph Mooijekind, Videodepartment, schreef ‘Iets met video’ 

afbeelding Ralph Mooijekind

‘Mij hielp de combinatie van ‘stok achter de deur’ en de bevestiging dat mijn plan om een boek te schrijven ging lukken. Door met Janin afspraken te maken kon ik me ertoe zetten om te produceren. In mijn eentje had ik nog meer uitstelgedrag vertoond.

De laagdrempeligheid heeft mij geleerd dat iedereen een boek kan schrijven. Eerder strandden mijn plannen omdat ik tijdens het schrijven te hoge eisen stelde aan het boek. Door te beginnen en het daarna te herschrijven, is het toch gelukt om het boek te schrijven dat ik voor ogen had. Het herschrijven lijkt omslachtig, maar ik heb geleerd dat dat bij mij hoort. De eerste schrijfronde orden ik mijn gedachten. De tweede ronde – die veel sneller gaat – zet ik de woorden op de juiste plek.

Het is avontuurlijk om een boek te schrijven, een fascinerend proces. Door het schrijven werd ik gedwongen om van mijn losse gedachten een logisch geheel te maken. Het schrijven heeft mij ook geholpen om mijn inzichten in dagelijkse contacten beter over te brengen. Door het schrijven word je gedwongen om dat wat jij voelt of vindt te onderbouwen, en dat werkt door in de grotemensenwereld.

Nu ik weet hoe je een boek kan maken, smaakt dat naar meer. Het hoeft geen dik boek te zijn, ook dunne boekjes zijn waardevol en worden misschien zelfs eerder tussendoor gelezen.

Wat ik wel lastig vond, was om het schrijven te combineren met alle andere zaken die ik naast mijn werk doe. Ik vraag mij af hoe het zou zijn om eerst research te doen en dan binnen één of twee weken je hele boek te schrijven.’


Karel Kolb, Loopmeesters, schreef ‘Van 5 naar 10 kilometer, Maak je eigen hardloopschema’

Afbeelding Karel Kolb

‘Een diepgevoelde wens is nu uitgekomen. Een boek over je passie schrijven is doodeng, maar als het er is, is het een bevrijding.

Ik twijfelde vooraf wel een beetje of ik kon, maar ook wilde toepassen wat ik van Janin zou horen. Dat is me erg meegevallen, de tips die je krijgt, daar wordt je boek echt beter van. Daar heb ik mezelf over aarzelingen heen getild. Je hebt al heel snel het idee dat je een boek gaat maken dat de moeite waard is. Janin gaf me vertrouwen als ik dat zelf (even) niet had. Je eigen boek geeft persoonlijk een kick en biedt bovendien een schat aan content die je op allerlei manieren kunt (her)gebruiken.

Ik heb gemerkt dat als mensen jouw boek vasthouden ze het idee hebben: hij weet er echt veel van, er zit kennis achter. Naar bestaande klanten toe heeft het boek voor mij heel goed gewerkt, maar ook bij nieuwe klanten. Bijvoorbeeld door het boek bij het geven van een training cadeau te doen. Of door tijdens clinics te citeren uit je eigen boek. Dat overtuigt mensen.

Het schrijven van een boek kan spannend zijn, maar als je het samen met Janin doet, wordt het vooral heel erg leuk en houd je iets in handen waar je na afloop geweldig trots op bent.’

Afb Boek Van 5 naar 10 kilometer hardlopen


ik meld me aan