Voor iedereen die zijn droom
over een eigen boek wil laten uitkomen

‘Je moet er een boek over schrijven!’
Als mensen jouw persoonlijke verhaal horen, volgt vaak deze uitroep. Ja, dat vind jij ook wel, maar iedere poging om het op papier te zetten mislukt.
Of je hebt een geweldige verhaallijn in je hoofd, maar je er kan maar niet de juiste woorden voor vinden.

Dus, dat boek komt er maar niet… Zonde, want als je voorbij die eerste pagina’s komt en de juiste woorden gewoon uit je pen rollen, dan staat jouw boek straks ook op bol.com. Maar zolang je niet leert hoe je dóórschrijft en waar je inspiratie vindt om jouw woorden te laten stromen, gaat dat nog niet lukken.

Natuurlijk heb je je twijfels:

 • Een heel boek schrijven, dat kan ik niet.
 • Ik weet wat ik wil vertellen, maar hoe schrijf ik dat op?
 • Lezers vinden het vast saai, willen ze dit wel lezen?
 • Er is al zoveel geschreven, íedereen wil een boek schrijven.

Geloof me, iedere schrijver heeft zijn twijfels, ook de bestsellerauteurs.
Die moeten ook elke keer weer met een leeg scherm beginnen. En ooit begonnen zíj met hun eerste boek.

Zo schrijf jij jouw boek:

 • Door te ontdekken dat een boek een project is, met een stappenplan.
 • Door te leren hoe je jouw woorden vindt.
 • Door de schrijftechnieken te leren van goede schrijvers.
 • Door vervolgens die technieken in je eigen stijl toe te passen.

Iedereen houdt van mooie verhalen, dus ook van de jouwe. En er is altijd ruimte voor nóg een mooi verhaal. We begonnen al met verhalen te vertellen in de oertijd, rond het kampvuur, en dat zal nooit stoppen.

Schrijf jouw boek

Met mijn programma ‘Schrijf jouw boek’ help ik je met het hele schrijfproces. Ik geef je een stappenplan: hoe je begint, doorgaat, én het afmaakt.

Als je boek af is:

 • Is je droom uitgekomen!
 • Heb jij jouw woorden en stijl gevonden.
 • Ontroer, verras of boei jij iedereen die je boek leest.
 • Ga je nóg een boek schrijven, want schrijven is verslavend.
“Janin heeft me het vertrouwen gegeven dat ik nodig had om mijn eigen verhalen de buitenwereld in te brengen.”Merel van der Lande

Met het programma ‘Schrijf jouw boek’ ga je:

 • leren hoe je een opzet maakt voor je boek;
 • leren hoe je je woorden kiest;
 • leren hoe je zorgt dat je verhaallijn lezers boeit en blijft boeien;
 • leren wat jouw toon en stijl is (en ook wat het verschil hiertussen is);
 • en ook leren wat je vooral níet moet doen (zoals cliché’s gebruiken, hoewel… soms moet je die juist wel gebruiken, maar ook dát ga je leren).

Je start met 2x een dagdeel persoonlijke coaching van mij.
Daarna lees ik mee en hebben we regelmatig telefonisch een coachgesprek over wat je hebt geschreven. We bepalen samen in hoeveel tijd je jouw boek wilt schrijven, in zes maanden tot een jaar.

Ik meld me aan

Bonussen

Het is je gelukt om je boek te schrijven, en dan? Hoe ga je verder? Ook dat wil je weten.
Daarom krijg je de volgende bonussen:

 • Je leert hoe je zelf je boek kunt redigeren en hoe anderen dat voor je kunnen doen.
 • Je leert hoe je een goede vormgever vindt en aanstuurt.
 • Je leert hoe je jouw boek uitgeeft en promoot.

Over mij

Maximaal zeven mocht ik er per keer meenemen, en altijd moest ik er een paar terugleggen. Stapels boeken heb ik als kind uit de bibliotheek gehaald. Tijdens vakanties las ik vaak de hele dag, liefst in bed.

Toen ik een studie moest kiezen, gaf mijn opa mij het beste advies ooit: ga doen wat je leuk vindt. Het maakt niet uit wat, zorg gewoon dat je er heel goed in wordt. En dat is wat ik deed: ik ging Nederlands studeren. Elke week boeken lezen en daar presentaties over geven en scripties over schrijven. Mijn opa knikte goedkeurend.
 
Inmiddels ben ik al bijna 20 jaar eindredacteur. Vele teksten heb ik gemaakt, gelezen en nagekeken. Voor vrouwenbladen als de Viva en Grazia, voor mannenbladen als Computer!Totaal en Discovery Magazine. En ook voor heel veel boeken maakte ik de teksten mooier.

Er kwam een moment dat ik er genoeg van had en op zoek ging naar ‘iets anders’. Ik deed een vooropleiding aan de kunstacademie. Ik heb zelfs een webshop gehad. Om erachter te komen dat ik niet zonder tekst kan. En ik dacht weer aan mijn opa: ga doen wat je leuk vindt. Het antwoord was simpel: boeken maken (en lezen), dat is wat ik het allerleukst vind.
 
Janin Wensink

Beperkt aantal plaatsen

Het is een intensief traject, waarbij je 1-op-1 coaching krijgt. Om die reden is het aantal plaatsen beperkt.
Wacht daarom niet te lang met beslissen!

Heb je vragen?

Ik kan me voorstellen dat je nog vragen hebt.
Meld je dan aan voor een vrijblijvend Boekgesprek om te ontdekken of het programma bij je past.

Ik wil graag een vrijblijvend boekgesprek

Voor wie?

Dit programma is geschikt voor wie:

 • eindelijk zijn droom over een eigen boek wil laten uitkomen;
 • gemotiveerd is om een tijd lang tijd vrij te maken;
 • een niet te stoppen ‘schrijfdrang’ heeft;
 • al regelmatig schrijft, al is het maar gewoon voor zichzelf.

Voor wie niet?

Het programma is niet voor je geschikt:

 • als je nooit schrijft of hebt geschreven;
 • als je echt geen tijd vrij kunt maken om heel regelmatig te schrijven.

Optioneel

 • Schrijfcursus vooraf

Twijfel je nog over je schrijverskwaliteit of wil je eerst daar hulp bij, dan kun je vooraf aan het programma een schrijfcursus volgen.

 • Begeleiding bij de productie

Als je boek is geschreven, moet het nog worden nagekeken op taalfouten, worden opgemaakt en geprint of gedrukt.
Ook hier kan ik je bij begeleiden.

Waar en wanneer?

Het programma start met tweemaal een dagdeel waarop je samen met mij aan je boek gaat werken. Die dagen zijn in principe in Haarlem, maar eventueel is in overleg een andere plaats ook mogelijk. De coachingsgesprekken daarna zijn telefonisch. Je kunt op elk moment met het traject starten, mits er plaats is.

Niet goed, geld terug

Ik ben ervan overtuigd dat ik je kan helpen om je boek te schrijven, daarom bied ik een niet-goed-geld-terug-garantie. Mocht je na de eerste coachdag niet tevreden zijn, laat het aan het einde van die dag weten en dan krijg je je inschrijfgeld in zijn geheel terug.

Ik meld me aan

Janin Wensink

p.s. Wacht niet te lang met beslissen! Omdat je tijdens het traject wekelijks veel persoonlijke aandacht krijgt, is het aantal plaatsen beperkt.

Klanten over het programma

Merel van der Lande herschreef na mijn coaching het korte verhaal ‘Groen wonder’. Daarna volgde ze het programma ‘Schrijf jouw boek’, waarvan haar roman ‘Vlinder’ het resultaat is.

Merel van der Lande

‘Janin weet heel snel de vinger op de zere plekken te leggen. Ze ziet meteen waar de tekst wringt, maar laat het vervolgens wel aan jou om de tekst te verbeteren. Zo blijft het je eigen tekst, maar dan beter. En dat is precies wat ik verwacht van een goede schrijfcoach. Janin heeft me het vertrouwen gegeven dat ik nodig had om mijn eigen verhalen de buitenwereld in te brengen. Ik twijfelde of die ook interessant zouden zijn voor mensen die mij niet persoonlijk kennen. Dat bleek het geval. Daarnaast twijfelde ik ook of ik het in me zou hebben om literatuur te schrijven. Ik heb twaalf jaar lang gewerkt als journalist en tekstschrijver voor kranten, tijdschriften en websites. Dan werk je altijd binnen een bepaald kader en volgens de regels van het betreffende medium. Janin heeft me laten zien welke regels en voorwaarden ik allemaal los mag laten bij het schrijven van literatuur en ze heeft me geleerd hoe ik mijn eigen stijl kan vinden. Het fijne van coaching is dat je regelmatig van een professional feedback op je teksten krijgt. Je hebt ook een stok achter de deur om te blijven schrijven en krijgt tips die het schrijfproces makkelijker en leuker maken. Behalve professioneel is Janin ook gewoon een heel tof en gezellig mens. Daardoor is er tussen het harde, serieuze werken door ruimte voor humor en luchtigheid. En dus is haar begeleiding niet alleen heel erg nuttig, maar ook echt heel leuk!’


Fatima Gargouri hielp ik om van haar bijzondere levensverhaal een boek te maken.

‘Bij de begeleiding werd er goed rekening mee gehouden dat ik geen schrijfachtergrond heb. In het begin twijfelde ik nog over hoe het zou gaan, omdat ik nog nooit een boek had geschreven. Maar na de eerste afspraak, waarbij we in een middag de rode draad van mijn boek bepaalden en de structuur bedachten, was die twijfel helemaal weg. Ik wist toen dat Janin mij zou kunnen helpen.
De coaching heeft mij structuur en focus gegeven. Dat heb je nodig tijdens het schrijfproces. 
Met een schrijfcoach werken is heel prettig. Niet alleen als stok achter de deur en voor fantastische begeleiding en focus, maar ook op persoonlijk vlak. Ik liep tegen een aantal mentale blokkades aan, waar ik doorheen moest om mijn boek af te maken. Janin hielp mij daar liefdevol bij.’


Ik meld me aan