Je wilt een boek schrijven, maar wat zet je er precies in? 4 tips voor briljante ideeën

Boek schrijven voor je bedrijf, schrijftips

Ik probeer iedere week een blog te schrijven. En dat is best lastig, want elke keer moet ik weer een goed idee hebben voor de inhoud. Vorige week was ik zelfs langer bezig met het bedenken van de inhoud, dan met het schrijven van het blog zelf. Dat gezoek had wel een voordeel: ik wist al wat ik deze week ging schrijven… Want ook voor je boek ben je soms lang aan het zoeken naar een goed idee.

Waar ga je over schrijven?

Het is een droom van veel ondernemers: een boek schrijven. Ze weten dat het je bedrijf flink vooruit kan helpen. Maar dan? Waar ga je nu precies over schrijven? Je weet zoveel te vertellen, maar wat kun je het beste in je boek zetten?

Weet wat je wil bereiken

Voordat je weet wat je in je boek kunt zetten, maak je eerst een sprong vooruit: wat wil je bereiken met je boek? Je kennis delen en uiteindelijk meer klanten trekken natuurlijk. En wat nog meer? Waar wil jij je lezers concreet mee helpen? Als je dat weet, komen de ideeën voor je boek vanzelf.

Meer dan genoeg ideeën

Als je goed weet wat je met een boek wilt bereiken, krijg je zelfs meer dan genoeg ideeën. Je kunt misschien wel meerdere boeken gaan schrijven. Maar laten we met één beginnen. Hoe bepaal je op een handige manier het doel van je boek?

  1. Bedenk eerst wie je wil bereiken. Dat zijn natuurlijk je (potentiële) klanten. Maar wie zijn dat precies?
  2. Als je weet wie je doelgroep voor het boek wordt, probeer dan te bedenken met welke problemen ze rondlopen.
  3. Kies vervolgens een probleem uit dat je met je boek zou kunnen oplossen.
  4. Als je weet welk probleem je gaat behandelen, dan heb je het idee voor je boek!

Zonder idee geen boek

Een goed boek begint met een goed idee. Daar kan je dus heel gericht naar op zoek, je hoeft niet te wachten tot je iets invalt. Weet wie je klanten zijn en met welke problemen je ze helpt, dan volgen de ideeën voor je boek vanzelf.

Check gratis je boekidee

Heb je een mooi idee, maar twijfel je nog of het geschikt is voor een boek? Door mijn ruim 15 jaar ervaring met het redigeren van boeken en artikelen, weet ik snel of een idee gaat werken of niet. En die kennis deel ik graag met je. Vraag nu gratis een gesprek aan waarin ik samen met je naar je idee kijk. Hierna weet je of je aan de slag kunt en wie weet komt in 2016 jouw boek uit. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend, maar let op: dit aanbod geldt alleen in december, dus geef je snel op!

 

Gratis check van je boekidee aanvragen