Toen ik een studie moest kiezen, gaf mijn opa mij het beste advies ooit: ga doen wat je leuk vindt. Het maakt niet uit wat, zorg gewoon dat je er heel goed in wordt. En dat is wat ik deed: ik ging Nederlands studeren. Elke week boeken lezen en daar presentaties over geven en scripties over schrijven. Mijn opa knikte goedkeurend.

Al tijdens mijn studie rolde ik via een stage in een redactiebaan. Ik bleef redacteur; eerst in vaste dienst en later als freelancer. Ik wist dat ik taalgevoel had, maar ik bleek ook goed in coördineren en werkte vooral voor tijdschriften als eindredacteur.

Tot ik me wat verdwaald ging voelen en weer aan mijn opa dacht: ga doen wat je leuk vindt. Dat was simpel: boeken maken en dat is wat ik nu doe.

Dus wil je graag een boek schrijven en heb je daar hulp bij nodig? Bel of mail me voor een gratis Boekgesprek.
Vraag vooral ook een van mijn gratis e-books aan, waarin ik je tips geef om direct goed van start te gaan met je boek. Zoek je iemand die je boek voor je kan schrijven? Ook daar kan ik je bij helpen als ghostwriter. Kijk dan eens op: www.janinwensink.nl.

Janin Wensink

Schrijfcoach voor ondernemers (Haarlem)

Foto: Perfect Portret

Ik werkte bij: